Oferte locuri de munca top

Beneficii de circa 8,9 mil lei din informatii nedestinate publicitatii

Cu informații nedestinate publicitații, pe care le-a obținut de la funcționari publici, un om de afaceri a trimis persoanelor îndreptățite să primească despăbugiri pentru restituirea proprietăților oferte de cumpărare a drepturilor de despăgubire, la prețuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate (30% din valoarea reală). Aceasta a profitat de incertitudinea și expectativa îndelungată în care se aflau titularii dosarelor ANRP.

În urma folosirii informațiilor nedestinate publicității ar fi obținut foloase necuvenite totalizând aproximativ 8.900.000 lei.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

* Claudița Selavărdeanu, la data faptelor vicepreședinte al Autorității Naționale Pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.) cu rang de subsecretar de stat, pentru comiterea infracțiunilor de:

* Nasleu Ioan, la data faptelor director al SC Piețe SA Timișoara,

* Avocată în cadrul Baroului București și administrator de fapt al unei societăți comerciale, ,

* Persoană fizică, administrator al unor societăți comerciale.

Un mare lant de magazine se extinde cu o noua unitate

În perioada 16 noiembrie 2017–18 decembrie 2019, Selavărdeanu Claudița ar fi colectat informații personale și patrimoniale nedestinate publicității (numerele dosarelor, identitățile și adresele persoanelor îndreptățite la despăgubiri sau ale reprezentanților acestora, valoarea despăgubirilor, caracteristicile fizice, tehnice sau juridice ale imobilelor) din 494 de dosare A.N.R.P. validate de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.) sau instanțele de judecată pe care, ulterior, i le-ar fi transmis omului de afaceri (cercetat în prezenta cauză).

În cursul anului 2017, același om de afaceri i-ar fi promis în mod repetat lui Nasleu Ioan bani și un autovehicul BMW X1 pentru a interveni succesiv la prim-ministrul Guvernului României, la șeful Cancelariei acestuia și la președintele ANRP, asupra cărora Nasleu Ioan ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență și i-ar putea determina să urgenteze aprobarea unui dosar ANRP, privind acordarea ilegală a unor despăgubiri de 18.941.508 euro (pretențiile de despăgubiri în dosarul respectiv erau nefondate).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus