Oferte locuri de munca top

Beneficiarii proiectelor europene nu vor rămâne fără fonduri

home-366927_640Având în vedere nevoia urgentă de fonduri pentru efectuarea plăților în conturile beneficiarilor de fonduri europene alte 820 de milioane de lei, din venituri din privatizare, au fost alocate de Guvern în acest sens.

Fondurile vor fi utilizate în scopul asigurării necesarului de finanțare pentru programele operaționale finanțate din fonduri structurale pe luna iunie 2015.

“Partea leului” va reveni Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 270 milioane lei, Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice și Programul Operațional Regional vor beneficia fiecare de 200 milioane lei, iar către  Programul Operațional Sectorial Mediu vor merge 150 milioane lei.

Sumele vor fi utilizate pentru efectuarea plăților pentru rambursarea cheltuielilor eligibile către beneficiari și pentru plata cheltuielilor eligibile rambursabile din cererile de plată aferente instrumentelor structurale.

Măsura vine în sprijinul nevoii urgente de asigurare a necesarului de fonduri pentru efectuarea plăților în conturile beneficiarilor de fonduri europene.

Sumele vor fi rambursate Ministerului Finanțelor Publice, în euro, din sumele restituite cu această destinație de către Comisia Europeană, până la data de 30 septembrie 2015.

 

Sus