Solplanet x AeroFix

BEI finanţează proiecte mari de infrastructură din Grecia

1280px-Attica_06-13_Athens_09_ParliamentBanca Europeană pentru Investiţii acordă Greciei un împrumut de până la 815 milioane de euro, bani destinaţi proiectelor de infrastructură precum metroul din Tesalonic şi autostrăzi precum şi extinderii reţelei de electricitate din Grecia.
Fondurile sunt obiectul a cinci contracte de finanţare semnate între reprezentanţii BEI şi guvernul grec la sfârşitul săptămânii trecute.
“Aceste investiţii vor ajuta la creşterea turismului şi vor crea noi locuri de muncă atât în timpul construcţiei cât şi după, cu efecte vizibile în mediu, în economie şi în condiţiile de trai.”, a declarat Preşedintele BEI, Werner Hoyer.
Astfel 300 de milioane de euro vor merge în construcţia a 239 de km de autostradă şi reabilitarea a alţi 400 km pe axa Patras-Atena-Tesalonic, în timp ce 200 de milioane de euro vor merge către construcţia reţelei de metrou din Tesalonic.
BEI va susţine cu 180 de milioane de euro îmbunătăţirea reţelelor electrice iar o tranşă de 135 de milioane de euro va asigura finanţarea proiectului de conectare a insulelor Syros, Tinos, Mykonos şi Paros la reţeaua electricâ naţională.

Sus