Oferte locuri de munca top

BEI creşte ponderea împrumuturilor pentru proiecte verzi

6203404855_22b9dc40ce_bBanca Europeană pentru Investiţii a anunţat la începutul acestei săptămâni că va creşte de la 25% la 35% împrumuturile în proiecte cu efect asupra mediului în ţările în curs de dezvoltare.

“Banca va asigura peste 110 miliarde de dolari pentru proiecte de acţiune climatică în toată lumea în următorii cinci ani. Vom face tot ce putem pentru a debloca noi investiţii în ţări vulnerabile în mod special la schimbările climatice, cu regiuni mari de coastă sau supuse deşertificării. BEI se aşteaptă ca o treime din fondurile către acele ţări să meargă către proiecte verzi. “ a declara Werner Hoyer, preşedinte al BEI.

Confirmarea creşterii ponderii finanţării pentru astfel de proiecte vine la câteva săptămâni după ce BEI a adoptat o nouă strategie pentru acordarea de împrumuturi în toată lumea, document ce arată că 25% din fonduri vor merge către proiecte de mediu, potrivit unui comunicat al BEI.

“Noua strategie de mediu se concentrează asupra impactului finanţării în proiectele de mediu, deblocând noi resurse din capitalul privat şi asigurându-ne că fiecare proiect pe care îl finanţăm minimizează emisiile şi ajută cât mai mult refacerea mediului”, a mai precizat sursa citată.

În 2014 banca a finanţat cu 25,4 miliarde de dolari iniţiative care contribuie direct la politicile globale de schimbare climatică, aceasta fiind cea mai mare contribuţie de acest tip din lume.

Sus