Oferte locuri de munca top

BEI acordă 2,2 miliarde de euro pentru infrastructură

CIMG0531Conducerea Băncii Europene pentru Investiţii a aprobat acordarea de împrumuturi în valoare de peste 2 miliarde de euro, bani cu care se vor finanţa proiecte europene de infrastructură.
Printre acestea se numără un împrumut de 600 de milioane de euro pentru refacerea căii ferate care traversează Austria, peste 300 de milioane de euro vor merge către proiectele de extindere a reţelei electrice din Spania în timp ce peste 200 de milioane  de euro sunt programaţi pentru proiectul de lărgire a unei autostrăzi din Germania.
La începutul acestei săptămâni conducerea BEI a mai aprobat viitoare împrumuturi în valoare de 1,5 miliarde de euro destinate sectorului de întreprinderi mici şi mijlocii. Acestora li se adaugă împrumuturi cu o valoare de 1,9 miliarde de euro care vor merge către cercetare şi dezvoltare în proiecte din Germania, Spania şi Cehia.
Cu cele 15 noi direcţii de împrumut aprobate din Fondul European de Investiţii numărul de contracte încheiate în 2014 de BEI ajunge la 83, se arată în comunicatul băncii.

Sus