Oferte locuri de munca top

BEI acorda 170 mil. euro pentru autostrada A7 din Germania

Blick_auf_A_2_bei_Raststätte_Lehrter_See_(2009)Un imprumut in valoare de 170 milioane euro va fi asigurat de Banca Europeana de Investitii in vederea extinderii unei sectiuni din autostrada germana A7.
Wilhelm Molterer, vice-presedintele EIB, a declarat:
“Pentru ca infrastructura europeana sa devina competitiva sunt necesare investitii de o asemenea amploare incat nu pot fi puse doar in seama sectorului public. Implementarea repetata cu succes a parteneriatelor public-private in constructia de autostrazi in Germania garanteaza integrarea competitiva a industriei constructiilor si a bancilor finantatoare. Optimizand costurile de constructie, EIB a jucat intotdeauna un rol important in proiectele PPP.”
Lucrarile vizeaza principalul drum ce face legatura intre Danemarca si Germania. Parte a retelei transeuropene de drumuri TEN-T, A7 este o componenta cheie transportul european.
Proiectul va fi implementat in parteneriat public-privat (PPP). Partenerul public in proiect este DEGES (Deutsche Einheit Fernstraßenplanungs- und -bau GmbH). Contractorul este consortiul condus de compania de constructii Hochtief.
EIB va furniza un imprumut subordonat in valoare de 90 milioane euro pentru proiect.
Proiectul prevede realizarea unei extensii in lungime de aproximativ 65 km intre jonctiunea Bordesholm in Schleswig-Holstein si jonctiunea Hamburg Nordwest. Aceasta sectiune va fi extinsa de la patru la sase benzi. Traficul se va mentine pe perioada de constructie programata a se finaliza pana in 2018.

Sus