Solplanet x AeroFix

Bazinul de inot din Calarasi va fi gata luna aceasta

Lucrările la bazinul de înot didactic de pe malul râului Borcea, realizat la standarde europene, sunt foarte aproape de finalizare. Proiectul, demarat în urmă cu puțin peste un an, a fost finanțat prin Compania Națională de Investiții, în cadrul subprogramului ”Bazine de înot”.

“Deja am convocat recepția pentru finalizarea proiectului, care, oficial, va fi gata în această lună. Suntem în grafic, astfel că obiectivul de investiții va fi predat la timp”, ne-a spus ing. Mircea Toader, responsabil tehnic cu execuția din partea antreprenorului, firma Construcții Erbașu SA.

Potrivit memoriului tehnic, clădirea are un regim de înălţime P+1, cu o suprafaţă construită de 840 de metri pătrați. La parter vor exista: un hol de primire, grupuri sanitare (fete / băieți), vestiare (băieți / fete / instructor), centrală pentru tratarea aerului, spațiu de depozitare, un bazin de compensare, stație filtrare apă, stație de tratare și pompare a apei. La etaj, proiectantul a prevăzut următoarele: hol, plajă și zonă încălzire, grup sanitar, zonă destinată publicului și bazinul de înot cu suprafața de 312,50 metri pătrați. În exterior, este prevăzută o parcare și un teren de sport multifuncțional.

Lucrările la proiectele de acest gen sunt tip, particularitățile fiind generate de tipul de teren pe care sunt amplasate. “În acest caz, provocarea principală a fost legată de pregătirea terenului, deoarece, în studiul geotehnic, a fost cerută o pernă de pământ (leoss) de 80 de centimetri, solicitare pe care a trebuit să o punem în aplicare”, a explicat Mircea Toader.

Pentru realizarea lucrărilor de construcții, necesarul de muncitori pe șantier a fost de circa 50 de persoane. “În cazul în care apar întârzieri din cauza condițiilor meteo nefavorabile, suplimentăm fără probleme numărul de angajați, astfel încât să putem recupera timpul pierdut și preda la timp obiectivul finalizat”, a mai spus responsabilul de proiect.

Pe parcursul etapelor realizării unui proiect de investiții major, multe firme de construcții mari subcontractează diverse lucrări specifice. “Pentru acest proiect, am colaborat cu firma RCH Con Instal din Călărași, căreia i-am subcontractat lucrările  de instalații”, a precizat dl. Toader.

După realizarea obiectivului, Primăria Călărași trebuie să menţină destinaţia acestuia şi să-l întreţină pe o perioadă de minimum 15 ani.

 

 

 

Citiți și:

11 blocuri, in curs de autorizare in Capitala

Un nou proiect rezidential, in pregatire in sectorul 1

Asfaltari de peste 45 mil euro, in nordul tarii

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus