Oferte locuri de munca top

Banii judetelor: Ilfov, investitii finantate de 170 mil euro

Judetul Ilfov are proiecte de investiții aprobate spre finanțare prin PNRR și Anghel Saligny în valoare de 170 milioane de euro (circa 853 milioane de lei). (găsiți la finalul știrii listele cu proiectele finanțate).

Cea mai mare parte a fondurilor provine din bugetul de stat (peste 88%) prin programul guvernamental Anghel Saligny.

Pentru finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PNRR, localităților din județul Ilfov le-au fost aprobate cereri în valoare totală de puțin peste 97 milioane de lei.

21 proiecte prin Fondul Local

Proiectele din județul Ilfov, finanțate din Fondul Local – PNRR, au o valoarea totală de peste 68,16 milioane lei fără TVA.

Dintre cele 21 de proiecte finanțate, cel mai mare proiect este cel de achiziție autovehicule nepoluante pentru orașul Popești Leordeni. Valoarea acestuia se ridică la circa 12 milioane de lei fără TVA.

Alte proiecte mari sunt:

* Achiziția de autobuze nepoluante pentru transport public – 9,57 milioane lei fără TVA.

* Creșterea eficienței energetice la Casa de cultură „Mihai Eminescu” din orașul Bragadiru, – peste 9,3 milioane lei fără TVA;

* Cresterea eficienței energetice si gestionarea inteligentă a energiei în clădirea primariei din Orașul Bragadiru, – 6,18 milioane lei fără TVA.

4 proiecte prin Valul Renovării

Valoarea totală a proiectelor este de 28,86 milioane lei fără TVA.

Cea mai mare parte din această sumă este pentru două proiecte de eficientizare energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din comuna Snagov (10,84 milioane lei) și a celor din orașul Măgurele (10 milioane lei).

Au mai fost obținute fonduri și pentru reabilitarea blocurilor din Chitila, două proiecte de 6,3 milioane lei și, respectiv, circa 1.7 milioane lei.

89 de proiecte aprobate prin Anghel Saligny

Valorea totală a proiectelor din județul Ilfov aprobate spre finanțare prin programul guvernamental Ancghel Saligny este de peste 755,8 milioane de lei.

Cel mai mare proiect este cel pentru reabilitarea și modernizarea DJ 300, între centura București și DN 2 (Șindrilița). Valoarea sa este de 78,2 milioane de lei.

Alte proiecte mari, de peste 30 milioane lei, sunt:

* Centură ocolitoare tip autostradă DN 1 – DN 2, prelungirea Iancu Nicolae – 64 milioane lei;

* Reabilitare și modernizare DJ 179, între DJ 101B (Periș) și limita județ Prahova – 61,8  milioane lei;

* Finalizare și extindere rețea de canalizare menajeră, extindere rețea de alimentare cu apă în comuna Vidra, – 43 milioane lei;

* Extindere rețea de canalizare menajeră și alimentare cu apă în localitățile Dobroești și Pantelimon – 39,75 milioane lei;

* Înființare sistem canalizare menajeră în satele Piteasca și Șindrilița, comuna Găneasa, județul Ilfov – 35,85 milioane lei.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus