Oferte locuri de munca top

Bani pentru SF-ul Variantei ocolitoare Sighetu Marmatiei

Pentru realizarea studiului de fezabilitate a Variantei ocolitoare Sighetu Marmației, consilierii județeni din Maramureș au aprobat alocarea sumei de 177.500 de euro.

Acest proiect vizează realizarea a peste 15 km de centură rutieră, care va face legătura cu cele două drumuri naționale, DN 18 şi DN 19, precum și cu viitorul pod peste Tisa.

Conform Planului Urbanistic General al municipiului Sighetu Marmației, sunt prevăzute culoare de ocolire la intrarea dinspre Baia Mare pe DN 18, după traversarea râului Ronișor, cu o lungime de circa 3,5 km, și la intrarea dinspre Satu Mare pe DN 19, între Cimitirul Eroilor și trecerea peste calea ferată, cu o lungime de circa 5.6 km (pornește din DN 19, merge de-a lungul digului sudic al Tisei, trece prin fața punctului vamal și se intersectează pe DN 18 cu viitorul drum de acces către viitorul pod peste Tisa).

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, a declarat:Am făcut diligențele necesare pentru ca acest proiect să fie finanțat din fonduri europene. Este un proiect important pentru maramureșeni, pentru industrie, turism și Maramureșul Voievodal. Urmează ca și Primăria Municipiului Sighetu Marmației să aprobe tot suma de 864.300 de lei, astfel încât să se realizeze studiul de fezabilitate, urmând să depunem cererea de finanțare pentru acest proiect”.

Proiectul privind Varianta de Ocolire a municipiului Sighetu Marmației a fost aprobat în cadrul ședinței din 3 decembrie a CJ Maramureș, urmând atunci să fie semnat și un parteneriat între Primăria Sighetu Marmației și CJ Maramureș pentru realizarea acestui proiect.

Banii alocați vor fi recuperați din fondurile europene aflate la dispoziția României.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus