Oferte locuri de munca top

Bani europeni pentru un spital pentru copii din provincie

Proiectul prevede îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate și a gradului de adresabilitate a unei unități spitalicești din sudul țării, prin sporirea calității serviciilor de asistență medicală specializată. Investiția totală în acest proiect va depăși suma de 2,3 milioane de euro.

Valoarea eligibilă a obiectivului “Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Ioan”, din Galați este 6.814.208 lei (cu TVA). Contribuția proprie (2% din cheltuieli eligibile) are valoarea de 136.284,18 lei (cu TVA), iar contribuția proprie la cheltuieli neeligibile se situează în jurul valorii de patru miloane de lei, cu TVA.

”Este un proiect care ne duce în topul instituțiilor sanitare din țară atât ca dotări, cât și ca infrastructură”, a precizat Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

Obiectivele specifice sunt:

– Reabilitarea și modernizarea Compartimentului de primiri – urgențe;

– Extinderea Compartimentului de primiri – urgențe;

– Dotarea Compartimentului de primiri – urgențe.

În cadrul proiectului, se va construi un corp nou de clădire în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent și astfel se va extinde compartimentul primiri urgențe care va funcționa pe două secțiuni: primiri urgențe minore și majore.

La subsolul clădirii vor fi: o cameră computer tomograf, una angiograf și una rezonanță magnetică. Tot în cadrul proiectului va fi achiziționat un aparat modern RX digital pentru o diagnosticare cât mai precisă.

Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele și parcările adiacente și vor fi extinse și modernizate instalațiile electrice, sanitare, termice, climatizare și ventilație.

Realizarea proiectului va îmbunătăți substanțial calitatea infrastructurii serviciilor de asistență medicală, atât în județul Galați, cât și în Regiunea de Sud – Est a țării, având în vedere că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați este singurul cu specific pediatrie din regiune. Este unul din cele șase spitale de urgență cu specific pediatric din țară, asigurând asistență medicală de specialitate de urgență unui număr aproximativ de 38.000 de potențiali pacienți/an cu vârstele cuprinse între 0-18 ani, din această regiune.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus