Oferte locuri de munca top

Bani europeni pentru reteaua de apa si canalizare din Tulcea

A fost semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de apă – canal din județul Tulcea, în valoare de 245 milioane euro.

Localitățile care vor beneficia de aceste investiții sunt Tulcea, Isaccea, Macin, Chilia, CA Rosetti, Mahmudia, Babadag, Ceatalchioi, Vacareni, Carcaliu, Sulina, Crisan, Maliuc, Pardina, Somova.

Proiectul este finanțat, în prima etapă, cu 59,3 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare și prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă, în a doua etapă. Investițiile vizează:

* Extinderea (132 km) și reabilitarea (85 km) rețelei de distribuție ;

* Extinderea (4,6 km) și reabilitarea (17,5 km) rețelei de aducțiune;

* Reabilitarea stațiilor de tratare (7) și realizarea unor stații noi (16);

* Reabilitarea rezervoarelor de înmagazinare (15) și realizarea unora noi (9);

* Extinderea (122 km) și reabilitarea (14,4 km) rețelei de canalizare;

* Reabilitarea (0,5 km) și extinderea conductelor de refulare (36,43 km);

* Reabilitarea stațiilor de pompare existente (18) și stații de pompare noi (65);

* Reabilitarea stațiilor de epurare existente (1) și stații de epurare noi (8).

Contract de 17 mil euro, ofertat

Pentru perioada de programare 2021 – 2027, proiectele de apă – canal vor fi finanțate prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă, care alocă suma de 3,5 miliarde de euro pentru infrastructura de apă și apă uzată și tranziția la o economie circulară.

Prin PODD se vor finanța investiții atât în cadrul unor proiecte noi, cât și în continuarea investițiilor POIM, în cazul etapizării acestora.

Finanțarea va include pregătirea și gestionarea proiectelor de investiții de apă și apă uzată, dar și consolidarea capacității actorilor implicați în sector.

„Contractul semnat astăzi va asigura acces la apă curentă și canalizare în 5 orașe și 10 comune din județul Tulcea, ceea ce înseamnă că peste 35.000 de locuitori vor beneficia de servicii conforme de alimentare cu apă și 53.000 de locuitori vor avea acces la canalizare, în ambele etape ale proiectului”, a declarat transmis Marcel Boloș, ministrul Investitiilor si Prooiectelor Europene.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus