Oferte locuri de munca top

Bani europeni pentru proiectare drumuri

Studiile de fezabilitate pentru două importante proiecte rutiere vor fi finanțate din fonduri europene. Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a depus cerere de finanțare pentru proiectul de elaborare a studiului de fezabilitate privind drumul de mare viteza Baia Mare – Suceava: Lot 2 Bistrita – Vatra Dornei.

Totodată, CNAIR și Ministerul Transporturilor au convenit încheierea Contractului de Finanțare pentru proiectul de elaborare a studiului de fezabilitate și întocmire Proiect Autorizare Lucrări la obiectivul Drum Expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (Turda) si Varianta de ocolire Cluj Est (V.O.C.E.).

Proiectul de realizare a Studiului de Fezabilitate pentru drumul de mare viteza Baia Mare – Suceava: Lot 2 Bistrita – Vatra Dornei are valoarea totală de 19.336.060 lei și va fi finantat astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala, 15% contributia proprie, diferenta reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului: 22 luni

Proiectarea Drumului Expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (Turda) si Varianta de ocolire Cluj Est (V.O.C.E.) are valoarea totală a proiectului de 4.577.052 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala, 15% contribuția proprie, diferenta reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 38 luni, respectiv între data de 01.11.2020- 31.12.2020 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus