Oferte locuri de munca top

Bani europeni pentru Ocolitoarea Sf Gheorghe si Podul peste Tisa

Proiectele Centura Sfântu Gheorghe și Podul peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației sunt de execuție și vor primi finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Varianta de ocolire Sfântu Gheorghe

Stadiul actual al lucrărilor a trecut de 50%, fiind estimat ca acest tronson să fie dată în trafic în cursul lunii iunie a acestui an.

CNAIR a depus cererea de finanțare în vederea acordării de fonduri nerambursabile pentru acest proiect, prin Programul Transport.

Proiectul constă în construirea unui drum de 11,56 km care va include și patru intersecții cu drumuri naționale sau drumuri județene; trei pasaje peste calea ferată; două spații de servicii tip S1; un centru de intreținere.

Valoarea totală a proiectului este de 355,1 milioane lei și va fi finanțat prin Programul Transport, contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională fiin de 119,44 milioane lei.

Contractul pentru proiectare și execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Sfantu Gheorghe a fost atribuit pe 22 septembrie 2021 asocierii Perfect Consult Europe SRL – Euro Strada – Gott Strasse SRL – Hydrostroy Ad., la prețul de 236,5 milioane lei, fără TVA.

Podul peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației

A fost semnat contractul pentru ”Construirea podului peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației” în vederea acordării finanțarii nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

O noua varianta ocolitoare va costa peste 40 mil euro

Pe teritoriul Romaniei, stadiul fizic al lucrărilor a trecut de 22%, autoritățile sperând ca podul să fie finalizat la finele acestui an.

Proiectul prevede construirea unui drum de 1,2 km, a cinci poduri de desecare, un pod, o intersecție tip girație, un punct de frontieră și o parcare.

Valoarea totală a proiectului este de 168,5 milioane lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala fiind de 85%.

Contractul de proiectare și execuție lucrări ”Pod peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației” a fost atribuit pe 18 iulie 2022 asocierii Tehnodomus SRL(lider) – Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL, la prețul de 116.175.281 lei fără TVA.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus