Oferte locuri de munca top

Bani europeni pentru modernizarea strazilor din Medias

Peste 5,6 milioane de euro au fost acordați din bani europeni pentru modernizarea străzilor și reabilitarea unei școli din Mediaș, județul Sibiu.

Astfel, prin proiectul ”Îmbunătățirea calității vieții și a mediului urban în municipiul Mediaș – II”, vor fi modernizate și reabilitate străzile din Centrul istoric, precum și Școala Gimnazială nr. 4.

Contractul de finanțare a fost semnat de Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș, și de Simion Crețu, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.

Principalele activități prevăzute în proiectul de modernizare a străzilor sunt:

* modernizarea sistemului de iluminat în zona Piața ”Regele Ferdinand I”;

* modernizarea infrastructurii edilitare;

* realizarea de trasee și canale tehnice pentru cabluri;

* modernizarea zonelor pietonale;

* amenajarea spațiilor verzi existente;

* crearea de noi spații verzi unde este posibil.

”Am depus mai multe proiecte spre finanțare la ADR Centru. […] Preocupările noastre au vizat domeniul social, de aceea vom investi în modernizarea infrastructurii educaționale, acum la Școala Gimnazială nr 4, iar prin alte proiecte la Școala Gimnazială Ighișu Nou și în două centre comunitare. De asemenea, ne dorim să realizăm un complex cu locuințe sociale colective, inclusiv cu utilități moderne și vom amenaja un loc de joacă pe strada Baia de Nisip. Prin acest proiect vom moderniza și mai mult de 2 km din străzile adiacente Centrului istoric, vom moderniza sistemul de iluminat în zona Piața Regele Ferdinand I și vom reabilita infrastructura edilitară din zonă”, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

Beneficiarul estimează că proiectul va fi finalizat până la 31 decembrie 2023.

Proiectul contractat are valoarea totală de 28.842.032 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 22.779.460 de lei, în cuantum de 98% din valoarea eligibilă a proiectului (adică mai mult de 4.89 milioane de euro).

Fondurile alocate sunt disponibile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13.1, care finanțează proiectele ce vizează ”sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, prin oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale”.

„Municipalitatea are depuse încă alte patru proiecte, care vor obține finanțare în cadrul Axei Prioritare 9 a POR 2014-2020, (…). În total, la Mediaș se vor investi peste 33.6 milioane euro, prin șapte proiecte depuse în cadrul Programului REGIO, din care mai mult de 22.8 milioane euro sunt fonduri europene”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

În urmă cu un an și jumătate, pentru municipiul Mediaș, a fost semnat unul dintre cele mai mari contracte de finanțare privind transportul public din orașele Regiunii Centru, în valoare totală de peste 12 milioane de euro. Prin acest contract, se va moderniza sistemul de transport creat în 1989. Acesta a fost cel de-al treilea ca mărime din Regiune.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

 

Sus