Oferte locuri de munca top

Bani europeni pentru infrastructura rutiera in Ploiesti

A fost semnat contractul de finanțare a proiectului “Asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății), inclusiv lucrări de reabilitare a domeniului public al piețelor gărilor – Etapa I”.

Municipiul Ploiești a câştigat finanţarea prin Programul Operațional Regional 2014-2020,

Valoarea totală a proiectului este de peste 42,25 milioane lei.

Proiectul prevede amenajarea şi reconfigurarea zonelor Piața 1 Decembrie 1918 şi Gara de Vest, în decurs de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Această măsură va implica punerea în practică a următoarelor obiective:

* Construirea unei clădiri cu rol de stație capăt de linie pentru transport persoane şi a infrastructurii de deservire a acestuia, în Piața 1 Decembrie 1918;

* Amenajarea de stații de așteptare autobuz/ troleibuz, în cele două zone aferente gărilor;

* Construcția de platforme park & ride, în zonele Piața 1 Decembrie 1918 şi Gara de Vest;

* Configurarea/reconfigurarea infrastructurii rutiere pe străzile urbane deservite de transport public de călători;

* Modernizarea firului de contact pentru troleibuz în zona Piața 1 Decembrie 1918 şi extinderea rețelei de contact în zona Gării de Vest.

Un alt segment al proiectului îl reprezintă realizarea de piste de biciclete, parcare biciclete, trotuare, marcaje si indicatoare rutiere, în decurs de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

De asemenea, va fi realizat un pasaj pietonal în perimetrul Gării de Sud şi reconfigurare/refacerea trotuarelor în cele două zone aferente proiectului.

Totodată, se vor executa şi lucrări de amenajare parcări (2 parcări cu 40 de locuri) şi piste de biciclete (544 ml), în zonele Piața 1 Decembrie 1918 şi Gara de Vest.

O altă măsură o reprezintă implementarea de sisteme de informare în timp real a pasagerilor şi modernizarea stațiilor de așteptare călători, în Piața 1 Decembrie 1918 şi la Gara de Vest, în decurs de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Prin construirea si modernizarea stațiilor de transport public de călători se vor amenaja stații de așteptare autobuz/ troleibuz, ce vor fi dotate cu bănci din lemn şi aluminiu, în Piața 1 Decembrie 1918 (4 stații de așteptare călători, 3 de îmbarcare/ debarcare şi 1 de debarcare pentru troleibuze şi autobuze), iar la Gara de Vest se vor amenaja două stații de așteptare călători, 1 de îmbarcare şi 1 de debarcare pasageri pentru troleibuz.

Construirea/modernizarea parcărilor de transfer de tip „park and ride”:

* în Piața 1 Decembrie 1918 se va amenaja o zona de parcare de tip park & ride, cu o capacitate de 26 locuri şi 2 locuri pentru persoane cu dizabilităţi;

* în imediata vecinătate a Gării de Vest se va amenaja o parcare pentru autovehiculele proprietate personală, în regim de „24 hours parking”, „EZ parking” şi „park & ride”, cu o capacitate de 50 locuri şi 2 locuri pentru persoane cu dizabilităţi. Pentru supravegherea video se vor folosi camere video cu IR. Parcările amenajate vor fi dotate cu cabină pază.

Construirea/modernizarea/extinderea traseelor/zonelor destinate pietonilor:

* În faţa Gării de Sud, pentru gestionarea traficul pietonal se va realiza un pasaj (tunel) subteran din beton armat prevăzut cu patru guri de acces si patru lifturi. Acest pasaj subteran va asigura legătura între Gara de Sud, Terminal şi clădirea stație de așteptare. Tunelul va avea o lungime totala de 187m, adâncimea de fundare fiind la -7,50 m faţă de cota terenului amenajat.În perimetrele aferente celor două gări se vor reconfigura/reface trotuarele.

Proiectul implică şi configurarea/reconfigurarea infrastructurii rutiere pe străzile urbane deservite de transport public de calatori pe o suprafaţă de 8642 mp a infrastructurii rutiere după cum urmează:

*  în Piața 1 Decembrie 1918:

– lungimea totală a carosabilului supus modernizării este de 371 ml (din care 153 ml lungimea benzilor separate pentru troleibuz), respectiv 230 ml reprezentând intersecția din fata Gării de Sud. Vor fi incluse şi elemente pentru îmbunătăţirea siguranței rutiere

* în zona Gara de Vest:

– lățimea trotuarelor va fi între 1,80 m şi 4 m.

– se va amenaja un sens giratoriu la intersecția străzii Libertăţii tronson II cu străzile Libertăţii, Domnișori şi cu accesul în Terminalul Gării de Vest.

– de asemenea, vor fi reconfigurate traseele rețelelor edilitare existente pe întreg amplasamentul şi vor fi incluse elemente pentru îmbunătăţirea siguranței rutiere.

 

 

Citiți și:

Un nou proiect imobiliar de anvergura, in Capitala

Conducte noi, necesare din cauza cresterii consumului de apa

Manopera mai scumpa pentru lucrari de tencuieli

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

 

Sus