Solplanet x AeroFix

Bani de la BERD pentru spatii logistice sustenabile

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a investit 66,7 milioane euro în obligațiunile verzi emise de dezvoltatorul de spatii logistice VGP NV, în valoare totală de 600 milioane euro.

Veniturile din investiția băncii vor fi utilizate de companie pentru a finanța dezvoltarea parcurilor industriale sustenabile în România, Republica Slovacă, Ungaria și Letonia.

Obligațiunie verzi inagurale sunt un element de bază în strategia de sustenabilitate pe termen lung a companiei, susținea Jan Van Geet, CEO VGP, la momentul lansării acestora.

O multinationala isi extinde capacitatea de depozitare din tara noastra

Impactul așteptat de către BERD este:

* calitatea „ecologică”, deoarece toate clădirile finanțate de veniturile BERD vor primi certificatul de construcție recunoscut la nivel internațional BREEAM (cel puțin nivelul „Foarte bun”

* VGP va contribui la ocuparea forței de muncă pentru tineri prin dezvoltarea unui program de formare la nivel corporativ.

Obligațiunile au o scadență de 8 ani și sunt listate la Bursa de Valori din Luxemburg (EuroMTF).

VGP NV dezvoltă, deține, operează și administrează facilități logistice în 12 țări europene, în principal prin intermediul a trei asocieri de tip joint-venture 50/50 cu Allianz Group.

Compania este înființată în Belgia și cotată la Euronext Bruxelles și pe piața principală a Bursei de la Praga.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

 

Sus