Oferte locuri de munca top

Balastiere, amendate de Apele Romane

Nu mai puțin de 12 balastiere au fost amendate în cadrul unui control derulat de ANAR.

Inspecția Națională a Apelor din cadrul Administrației Naționale Apele Române pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale a sancționat mai multe firme.

Firmele sancționate (și care nu au depus contestație în termenul legal) sunt: Laurențiu H SRL, MDI Rodnei SRL, Bildrom SRL, PRO Conic SRL, SIM Coop SRL, Vanta Adi&Marius SRL, Ion Dragos Transport SRL Truck Sped SRL Boboc Trans SRL, Sebi Marc SR,L Gricon SRL și Iza – Atractiv SRL.

ANAR a aplicat amenzi în valoare de 2,76 milioane de lei și a înaintat două plângeri penale în cadrul a 155 de controale mixte.

Sancțiunile au vizat exploatarea agregatelor minerale desfășurate în afara perimetrului autorizat sau fără acte de reglementare.

Acțiunile au început în luna mai și sunt derulate în baza protocolului încheiat între Inspecția Națională a Apelor din cadrul ANAR, Garda Națională de Mediu și Inspectoratul General al Poliției Române.

Din totalul amenzilor, în județul Maramureș au fost aplicate, în trei zile, 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 670.000 de lei. Acțiunile au fost rezultatul a 31 de controale derulate de către 16 inspectori și 6 topografi din cadrul A.N. Apele Române împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Maramureș și Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albie are impact negativ asupra activității de gospodărire a apelor, întrucât pune în pericol stabilitatea malurilor. În plus, crearea depozitelor de nisip, pietriș și pământ în albie poate bloca secțiunile de scurgere a apelor provocând creșteri artificiale de niveluri.

Acțiunile vor continua până la sfârșitul anului și vor viza agenții economici la nivel național care desfășoară activități de exploatare a agregatelor minerale.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus