Solplanet x AeroFix

Bacău : lucrări în desfăşurare de 121 de mil lei pentru infrastructura de învăţământ

classroom-824120_640În judeţul Bacău la sfârşitul anului trecut erau în desfăşurare investiţii pentru modernizarea şcolilor în valoare totală de 121 de milioane de lei din care s-au înaintat spre decontare lucrări de peste 48 de milioane de lei.

Din această sumă contribuţia de la bugetul de stat a fost de peste 28 de milioane de lei, restul fiind asigurat de la bugetul local sau din alte surse de finanţare, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului  Scolar Judeţean Bacău.

La nivelul judeţului în acest moment nu există spre soluţionare sau clarificare cereri de retrocedări a imobilelor în care activează instituţii de învătământ preuniversitar, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice ca răspuns la interpelarea deputatului PSD Miron Alexandru Smarandache.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei precizează că ministerul nu are la dispoziţie fondurile pentru refacerea infrastructurii dar proiectele pentru şcoli sunt incluse într-un protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice autoritate ce gestionează Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

În judeţul Bacău 86,5% din unităţile de învătământ preuniversitar au aviz sanitar sau sunt în curs de obţinere al unuia. Un număr de 113 unităţi au început anul şcolar fără această aprobare. “Datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bacău au indicat că şcolile cu probleme nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare din diverse motive de la clădirile vechi la cvasicunoscutul aspect al grupurilor sanitare.”, potrivit textului interpelării semnate de deputatul PSD.

Sus