Oferte locuri de munca top

Avizele necesare pentru angajarea strainilor, eliberate mai rapid

Întrucât volumul crescut de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare/detașare și de prelungire a dreptului de ședere în scop de muncă îngreunează procesul și capacitatea de soluționare a cererilor, deputații au aprobat unele modificări legislative.

Acestea vizează prevederi legate de avizele de angajare și urmează să fie legiferate odată ce vor fi promulgate de către președintele Iohannis.

Astfel, solicitările de eliberare a avizelor de angajare/detașare vor putea fi depuse la oricare dintre formațiunile teritoriale pentru imigrări ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

În plus, va fi extins de la 60 la 180 de zile termenul în care străinul poate solicita eliberarea vizei de lungă ședere pentru angajare în muncã, de la data obținerii de către angajator, a avizului de angajare.

Totodată, va fi extins termenul de soluționare, de către Centrul Național de Vize, a cererilor pentru eliberarea vizelor pentru angajare în muncã, de la 10 zile prevăzute în prezent, la 20 de zile.

Ce beneficii aduc aceste modificări

O societate comercială care înregistra pe portalul Inspectoratului General pentru Emigrări o solicitare de programare a depunerii cererii aștepta chiar și 70-80 de zile calendaristice.

Ansamblu rezidential, dezvoltat etapizat intr-un municipiu

Programarea tardivă ducea la expirarea valabilității unor documente necesare obținerii avizului.

Instituirea de facilități pentru eliberarea avizelor de angajare/detașate și a avizelor în scop de muncă de către misiunile diplomatice ale României permit încadrarea în muncă într-un timp mai scurt a lucrătorilor străini încadrați în marja contingentului de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă.

Măsurile contribuie la sprijinirea care doresc să desfășoare activități lucrative în România, în marja contingentului.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus