Oferte locuri de munca top

Aversa Manufacturing a câştigat litigiul cu statul

untitled

Michael Topolinski, investitorul canadian care detine fondul de investitii imobiliare Benevo, a primit castig de cauza in procesul cu statul legat de privatizarea Aversa Bucuresti.
Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul Aversa Manufacturing referitor la adjudecarea bunurilor Aversa S.A. în cadrul licitației din 11 septembrie 2013. Decizia pronunţată este irevocabilă.
În septembrie 2013, Aversa a fost achiziţionată de Blue Diamond (parte a grupului de companii Benevo, detinut de investitorul canadian Michael Topolinski ) şi partenerul Autoplast (parte a grupului de firme Magic).
Litigiul a început când Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a contestat în instanţă vânzarea, prin licitaţie publică, a activelor deținute de Aversa SA, aflată în faliment, către Aversa Manufacturing SRL, membră a grupului Benevo.
Potrivit Biriş Goran, principala firmă de avocatură ce a reprezentat compania în instanţă, contestaţia AAAS a fost formulată tardiv. În noiembrie 2013 Tribunalul Bucureşti a respins apărările Aversa Manufacturing cu privire la tardivitate şi a judecat litigiul pe fond. Cu toate acestea în aprilie 2014, Tribunalul București a respins contestaţia AAAS, constatând că vânzarea activelor Aversa SA s-a realizat cu respectarea tuturor cerințelor legale.
Litigiul a ajuns în recurs la Curtea de Apel Bucureşti, care soluţionând ambele recursuri declarate, a admis recursul Aversa Manufacturing şi a constatat că AAAS nu şi-a exercitat contestaţia în termenul prevăzut de lege. Recursul formulat de AAAS a fost respins ca neîntemeiat şi instituţia obligată la plata tuturor cheltuielilor de judecată suportate de Aversa Manufacturing.
Raluca Năstase, avocatul coordonator al tranzacţiei și partener în cadrul Biriș Goran, a declarat: „Suntem încântați că am obținut și acest succes atât la nivelul fondului cât și din punct de vedere procedural, pentru clientul nostru și pentru acest proiect de succes, care, la un an după privatizare, a crescut la 251 salariați iar pentru următorul an are în plan investiții semnificative precum și crearea unor noi locuri de munca.”

Societatea Aversa are ca obiect de activitate producerea de pompe centrifuge. Începând cu anii 90, cererea pentru pompe din partea companiilor româneşti a început să scadă şi în 2006 Aversa a intrat în insolvenţă, iar în 2012 a intrat în faliment. Productia a reinceput pe 23 Septembrie 2013. Societatea detine terenuri propice dezvoltarii de ansambluri rezidentiale.

Sus