Oferte locuri de munca top

Avem cea mai mare crestere a sectorului constructiilor, din Europa

Construcțiile din țara noastră nu sunt afectate de recesiunea produsă la nivelul Uniunii Europene acestui sector de criza sanitară.

În august numai trei tări comunitare au înregistrat creștere față de luna similară a anului trecut: România +12,4%, Slovenia, +4,8% și Finlanda + 2,2%, potrivit Oficiul uiEuropean de Statistică, Eurostat.

Activitatea în construcții pe ansamblul celor 27 de state membre a fost în august mai redusă cu 1,5% decât în aceeași lună din anul trecut: -2% pentru construcțiile civile și +0,9% pentru construcțiile inginerești.

Dintre statele care au făcut raportări cele mai mari scăderi sunt în Slovacia (-18.0%), Ungaria (-13.6%) și Polonia (-12.1%).

Perioada cea mai neagră pentru domeniul construcțiilor din UE a fost luna aprilie, când restricțiilede circulație au redus activitatea cu circa 26%, în comparație cu aprilie 2019.

Pentru țările din zona euro în aprilie scăderea a fost, în medie, de circa 31%. În Italia scăderea a fost de circa 70%, în Franța de 64,5%, iar în Luxemburg de aproape 50%.

În același timp, tot conform cifrelor publicate de Eurostat, dintre toate țările comunitare România a fost singura care nu a avut nicio lună de scădere în construcții în anul 2020.

Mai mult, sectorul românesc de construcții a avut înregistrat creșteri în fiecare lună de la debutul pandemiei în Europa, adică din martie, și până în august: martie +31,6% în ritm anual, aprilie +11,5%, mai +13,4%, iunie +9,1, iulie +13,3%, august +12,4%.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Un comentariu;

  1. Geo Biholar said:

    Interesant ar fi si sa mentionati de unde a provenit aceasta crestere procentuala, daca tot aveti date atat de exacte! Asta ar arata transparenta in distribuirea stirilor, informatiilor ce le faceti si clar o credibilitate mai mare a lor! Oricum, o pondere mare in acest procent o are investitia in derulare a podului peste Dunare!

Sus