Oferte locuri de munca top

Autostrazile din Romania si Serbia vor fi interconectate

Statul român plănuiește interconectarea autostrăzii Timișoara – Moravița cu autostrada Belgrad – Vatin de pe teritoriul Republicii Serbia.

Acordul dintre cele două state a fost deja semnat în vara acestui an, urmând să fie aprobat și prin hotărârea de Guvern ce vaa fi dată astăzi.

Tronsoanele vor fi corelate prin tipul de platformă și prin punctele de intersecție cu linia de frontieră ale legăturilor de infrastructură rutieră.

Multe oferte pentru lucrari rutiere de peste 17 mil euro

Scopul acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia este:

* crearea condițiilor necesare asigurării unei legături directe prin racordarea Autostrăzii Timișoara – Moravița de pe teritoriul României cu autostrada Belgrad – Vatin de pe teritoriul Republicii Serbia;

* stabilirea punctelor de conexiune între cele două drumuri pe linia de frontieră comună româno-sârbă;

* reglementarea condițiilor tehnice de realizare a joncțiunii rutiere între cele două drumuri.

În baza acordului va fi înființat un grup de lucru la nivel de experți care se va reuni alternativ, pe teritoriile statelor părților contractante.

La reuniunea grupului de lucru pot participa specialiști ai ambelor părți contractante în domeniul proiectării, construirii, întreținerii și managementului de drumuri și poduri precum și alți specialiști, după caz.

Castigarea unui contract rutier de 170 mil euro, decizie anulata

Acordul va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări prin care părțile contractante își comunică reciproc, prin canale diplomatice, îndeplinirea procedurilor interne cerute de legislațiile lor naționale pentru intrarea în vigoare a acestuia.

Legătura Timișoara – Moravița, conectează partea de vest a țării cu Belgrad și regiunea centrală din Republica Serbia și, mai departe, cu sudul Europei (Croația, Slovenia, nordul Italiei, sudul Franței), prin Autostrada E70.

Segmentul rutier Timișoara – Moravița face parte din rețeaua TEN-T centrală de pe teritoriul României și, conform Master Planului General de Transport al României, urmează să se conecteze la coridorul IV Pan-European prin legătura acestuia cu Autostrada Transcarpatica A1 (Nadlac-Timișoara-București-Constanța).

Sus