Oferte locuri de munca top

Autostrada Unirii, vot final

autostradaCamera Deputaților a adoptat astăzi legea privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș. cu 261 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri.

Astfel, Autostrada Unirii va fi finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene disponibile în cadrul exercițiului financiar multianual 2014 – 2020.

Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut la Ungheni, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare.

Master-planul de Transport General al României prevede ca termen de demarare a studiului de fezabilitate perioada 2021-2022.

Această autostradă are un istoric impresionant, peste 10 ani de studii de prefezabilitate și fezabilitate care au costat zeci de milioane de euro și care acum nu valorează nimic.

Conform estimărilor specialiștilor, aproximativ jumătate din volumul de trafic existent pe coridorul cel mai apropiat va trece pe noul traseu. Astfel, viteza medie prognozată va crește până la 100 km pe oră, iar timpii de călătorie pe durata orelor de vârf vor scădea cu 42%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus