Oferte locuri de munca top

Autostrada Unirii: Sectorul montan, avizat de Consiliul Interministerial

2Pentru sectorul montan din Autostrada Unirea a fost obținut avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe, privind studiul de fezabilitate – actualizat.

Este vorba de secțiunea II Miercurea Nirajului – Leghin km 22+000 – km 181+195 din Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț.

Pașii următori până la finele anului curent sunt aprobarea prin hotărâre de guvern a indicatorilor tehnico-economici și lansarea licitației de proiectare și execuție (pe loturi).

Secțiunea montană Miercurea Nirajului – Leghin are 159 de km.

”În ultimele 18 luni au fost multe discuții în legătură cu acest proiect și multă neîncredere. Deși săptămânal se făceau progrese, e drept cu pași mici, erau multe persoane (chiar din rândul ong-istilor) care declarau că nu se întâmplă nimic. Au fost multe momente tensionate, dar am trecut peste ele. Important acum este să privim cu încredere înainte și să așteptăm rezultatul zilei de azi”, a declarat directorul general interimar al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), Cătălin Urtoi.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Consiliul Interministerial are în componența sa următoarele ministere avizatoare:

* Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației – PNL;

* Ministerul Finanțelor – PNL;

* Ministerul Justiției – PNL;

* Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – PSD;

* Ministerul Mediului – PNL;

* Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – PSD.

Prin HG Guvernul României își va asuma valoarea investiției și astfel se poate trece la etapa lansării licitației pentru atribuirea contractului de Proiectare + Execuție, cu toate procedurile aferente.

La această fază nu s-a ajuns niciodată în cei peste 16 ani de când se vorbește despre acest proiect, pentru secțiunea montană – 159 km.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea Leghin – Moţca, contract finanțat din fonduri europene, prin PNRR, ce trebuie finalizat în 2026.

Lucrărilor vor fi efectuate de asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade.

Astăzi va fi avizat primul buget de venituri și cheltuieli a companiei CNIR în cadrul AGA – Adunarea Generala a Acționarilor.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus