Oferte locuri de munca top

Autostrada Unirii A8: Sectorul montan va intra in licitatie anul acesta

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și-a asumat lansarea, anul acesta, într-o manieră etapizată, a licitațiilor de proiectare și execuție pentru toate loturile din sectorul montan al Autostrăzii A8. Asumarea a fost făcută cu ocazia ședinței de lucru la care au participat și reprezentanții asociațiilor ce militează pentru Autostrada Unirii.

Asociațiile civice au evidențiat întârzierile mari de pe sectorul ieșean al A8 (sectorul Ungheni-Iasi-Tg. Neamț) astfel că ministrul a susținut finalizarea cu celeritate a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pe tronsonul Tg-Neamț – Iași – Ungheni, a declarat Adrian Covasnianu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

O altă solicitare a asociațiilor civice a fost reluarea ședințelor de progres pe proiectele de infrastructură rutieră cu impact asupra regiunii moldave. Propunerea MVA de coordonare și eficientizare a ședințelor de progres sub autoritatea Ministerului a fost agreată de ministru.

”Condiționat de asumarea celor de mai sus și pe baza experiențelor civice anterioare, consider că orizontul 2032-2035 poate fi un termen rezonabil pentru realizarea în integralitate a Autostrăzii Unirii”, a mai spus Adrian Covasnianu.

Autostrada Târgu Mureș –Târgu Neamț (secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin) este unul din cele șapte proiecte au fost preluate de CNIR de la CNAIR.

Documentatie de atribuire a unui contract rutier de 19 mil euro, modificata

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus