Oferte locuri de munca top

Autostrada Unirii A8: A fost semnat contractul pentru Tg Mures – Miercurea Nirajului

La mai mult de un an de la lansarea licitației a fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii de la capătul vestic al Autostrăzii Unirii A8, și anume Târgu Mureș – Miercurea Nirajului.

Proiectarea ar urma să fie făcută în jumătate de an iar apoi lucrările de construire să dureze doi ani.

Secțiunea 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (22 km) și legătura la A3 (2,4 km) era singurul contract rutier rămas nesemnat dintre cele 18 finanțate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Contractul a fost încheiat cu firma turcă Nurol Insaat Ve Ticaret AS.

Pentru acest proiect au depus oferte numai constructori străini, majoritatea turci (cinci din cele opt oferte), dar și cu capital austriac, italian și unguresc.

Valoarea contractului semnat cu Nurol este de 2,46 miliarde de lei, față de valoarea  estimată cuprinsă între 2,95 și 3,34 miliarde lei.

Secțiunea I are lungime totală de 24,4 km și include 16 poduri, 16 pasaje, 4 structuri casetate, un Centru Întreținere și Coordonare și două parcări de scurtă durată.

Proiect rutier de 30 mil euro, gata de licitare

De asemenea, vor fi realizate trei noduri rutiere:

* la Autostrada Transilvania (km 2+180),

* DN13 Târgu Mureș (km 10+110) și

* DJ151D Miercurea Nirajului (km 21+320)

Traseul Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni (Autostrada Unirii A8) continuă traseul Autostrăzii Turda – Târgu Mureș (Autostrada Transilvaniei A3), în zona localității Gheorghe Doja, facilitând traficul auto pe direcția Vest-Est, între Transilvania și Moldova, pe o lungime de 304 km.

Constructorul turc Nurol face parte și din asocierea cu Makyol care a câștigat contractul pentru Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (Autostrada Moldovei A7), lot pentru care vor începe lucrările la data de 1 martie 2024.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus