Oferte locuri de munca top

Autostrada Transilvania: lucrarile pe Chetani – Campia Turzii avanseaza

După rezilierea contractului cu fostul antreprenor, lucrările la secțiunea Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania au fost reluate și avansează în ritm susținut, după cum susțin reprezentanții CNAIR.

Ei spun că termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este prima parte a anului 2024, ”dar avem promisiuni din partea antreprenorului că se va putea circula pe acest tronson de la sfârșitul acestui an”.

Pe șantier sunt mobilizați 650 de muncitori și 500 de utilaje.

În prezent sunt executate lucrări de stabilizare cu lianți hidraulici; umplutură cu material coeziv și balast; amenajări hidrotehnice; turnare plăci de suprabetonare și elevații; montare grinzi și predale prefabricate.

Traseul are lungimea de 15,70 km.

Valoarea contractului este de 429,34 milioane de lei fără TVA, iar finanțarea este efectuată prin POIM.

Contractul are durata de 21 de luni (3 luni proiectare, 18 luni execuție).

În martie 2021, contractul cu antreprenorul Straco a fost reziliat pentru lipsa garanției de bună execuție. Rezilierea cu Straco s-a făcut la 37,86% stadiu fizic.

Tronson de drum judetean, modernizat cu peste 74 mil euro

La noul contract stadiul lucrărilor este de 21%.

În octombrie 2022, CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 3: Chețani – Câmpia Turzii cu asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus