Oferte locuri de munca top

Autostrada Transilvania: 5 oferte pentru Chiribis – Biharia

Au fost depuse 5 oferte pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție pentru finalizarea unei secțiuni din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea.

Valoarea estimată a acestui contract este de 877,77 milioane de lei fără TVA.

Mai exact, este vorba despre Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău-Borș, Subsecțiunea 3C2 Chiribiș- Biharia (km 30+550-km 59+100).

Au depuse oferte următorii operatori econimici:

1. Constructii Erbasu SA;

2. Asocierea Duna Group International KFT – Ing Service SRL – Duna Constructii RO SRL;

3. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS;

4. Asocierea Precon Transilvania SRL – Citadina 98 SA;

5. Asocierea Strabag SRL – Antrepriza de Reparatii si Lucrari ARL Cluj SA.

Proiectarea unui drum expres va fi lansata in curand

Perioada de proiectare și execuție a contractului este de 24 de luni din care, 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

erioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Autostrada Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea din care face parte și Secțiunea 3C2 Chiribiș – Biharia corelată cu Autostrada București – Brașov va asigura o legătură directă între România și vestul Europei.

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Pe acestă autostradă lucrările au fost demarate în anul 2004 de către americanii de la Bechtel. Contractul a fost reziliat în 2013 când lucrările pe șantierul autostrăzii de la Suplacu de Barcău la Borș era pe jumătate realizate.

În 2015 tronsonul a fost contractat cu spaniolii de la Corsan-Corviam, dar contractul a fost reziliat în 2016 pentru că antreprenorul făcuse aproape nici o lucrare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus