Oferte locuri de munca top

Autostrada Tg Mures – Tg Neamt va intra intr-o noua etapa

Până se va circula de la Târgu Mureș la Târgu Neamț pe autostradă va mai dura ceva timp. Dar pas cu pas se parcurge procedura necesară pentru realizarea acestui proiect de investiții.

Vestea bună este că va putea fi finalizat Studiul de fezabilitate pentru cea mai dificilă secțiune a acestei autostrăzi, și anume tronsonul montan Miercurea Nirajului – Vânători Neamţ.

Aceasta după ce, după 14 ani, va fi emis acordul de mediu.

”Pe 3 aprilie 2023, secțiunea montană va avea Acord de Mediu și vom putea închide SF-ul”, potrivit consilierului ministrului Transporturilor, Cătălin Urtoi.

După finalizarea Studiului de fezabilitate se va trece la etapele următoare.

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici va parcurge perioada de consultare interministerială și, după ce va fi aprobat de Guvern, va putea fi pregătită lansarea licitației pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție.

Până acum pentru această autostradă au fost lansate licitațiile pentru secțiunile I și III,  capetele autostrăzii: Tg.Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin -Tg.Neamț,

Acestea vor fi finanțate din fonduri europene, prin PNRR.

Concurenta mare pentru un contract de supervizare lucrari rutiere

În prezent licitațiile pentru cele două secțiuni sunt suspendate pentru ca CNAIR să răspundă tuturor solicitărilor de clarificări venite din partea antreprenorilor interesați de aceste contracte.

În SEAP au fost încărcate peste 700 de astfel de solicitări. Dar ”până la sfârșitul lunii martie vom avea finalizată depunerea ofertelor”, apreciază consilierul ministrului Transporturilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus