Oferte locuri de munca top

Autostrada Targu Neamt – Ungheni: maine incepe proiectarea

Proiectarea celor 100 de kilometri ai autostrăzii A8, tronsonul Târgu Neamț – Iași -Ungheni, va începe de mâine, după cum a anunțat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Contractul de proiectare a fost semnat în luna aprilie a acestui an cu societatea Consitrans SRL, valoarea lui ajungând la 58,8 milioane de lei fără TVA.

În cadrul contractului, societatea va realiza următoarele:

* Studiul de Fezabilitate revizuit/completat/actualizat pentru Autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni
* Proiectul pentru Obținerea Autorizației de Construire
* Proiectului tehnic de execuție inclusiv detalii de execuție

* Asistența tehnică pentru cererea de finanțare
* Asistență tehnică pentru perioada de execuție a lucrărilor în calitate de proiectant al lucrărilor de construire Autostrada Tg.Neamț-lași-Ungheni.

Prestatorul va avea în vedere și necesitatea conectării tronsonului de autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni cu tronsonul de autostrada Moldova A7 (Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Suceava-Siret).

Vitezele de proiectare utilizate pentru dimensionarea autostrăzii vor fi conform normativelor de proiectare în vigoare având valori cuprinse între 100km/h-140km/h. Se vor proiecta și perdele forestiere de protecție împotriva înzăpezirii.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 22 de luni, după cum urmează:

* 12 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate;

* 5 luni pentru realizarea proiectului privind autorizarea executării lucrărilor de construire și obținerea autorizației de construire;

* 5 luni pentru realizarea proiectului tehnic de execuție.
Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni este un tronson din viitoarea Autostrada A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni care va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime de aproximativ 320 de km.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus