Oferte locuri de munca top

Autostrada Targu Neamt – Iasi intra in licitatie

Proiectul prin care va fi realizată autostrada Târgu Neamț – Iași, plănuit să fie realizat prin parteneriatul public-privat, face un pas înainte. Autostrada este prevăzută să aibă o lungime de 68 de kilometri. Valoarea totală estimată depășește 1 miliard de euro, ceea ce înseamnă un cost de circa 14,7 milioane euro pe kilometru.

Pentru realizarea proiectului, Comisia Națională de Strategie și Prognoză a lansat o procedură de achiziție publică competitivă cu negociere pentru contractul ce are ca obiect ”Atribuirea unui contract de parteneriat public-privat pentru realizarea obiectivului Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi”. Acesta include lucrări de proiectare, construcție și operare/exploatare.

Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi se desfăşoară pe teritoriul judeţului Iaşi şi are o lungime de 61 km la care se adaugă 7 km reprezentând bretelele nodurilor DN28 şi Km 61+000, bretele ce vor fi, de asemenea, la profil de autostradă.

Autostrada se dezvoltă pe un coridor de la Vest spre Est. După ce traversează albia majoră a râului Moldova, traversează o cale ferată industrială şi drumul naţional DN2 (km 0+412) după care continuă traseul între Sud-Estul localităţii Soci şi Nordul localităţii Bureni. În continuare, în zona km 7+246 traseul ocoleşte localitatea Sodomeni pe la Sud, după care se înscrie între municipiul Paşcani (la sud) şi localitatea Stolniceni – Prăjescu (la nord).

La km 14+873 se realizează traversarea râului Siret, după care traseul îşi continuă dezvoltarea Vest-Est între localităţile Ruginoasa (prin Sud) şi Hărmăneasa, Helesteni, Movileni (prin nordul acestora).

Până în zona km 23+020 autostrada are o alură paralelă cu partea stângă a DN28A, distanţa faţă de acesta variind în jurul a 3 km.

În zona km 27+271 pe autostrada, km 4 – km 5 pe DN28A, se face trecerea pe dreapta DN28A, pentru a ocoli pe la Nord oraşul Târgu Frumos. Tot în nordul oraşului Târgu Frumos este intersectat DN28B (E58).

Din această zonă, autostrada se dezvoltă paralel cu DN28 până dincolo de oraşul Podu Iloaiei, în zona km 53+292, încadrând pe partea dreaptă localităţile Războieni, Bălţaţi, Sârca, Budai, Podu Iloaiei, iar în stanga Valea Oilor, Sprânceana şi Şesul Târgului.

Între km 58+753 se face o trecere a autostrăzii de pe stânga pe dreapta şi revine iar pe stânga drumului naţional DN28 (E58) pentru a ocoli localitatea Leţcani pe la Nord-Vest.

Criteriul de atribuire ales de autoritatea contractantă este ”cel mai bun raport calitate – preț”.

Durata contractului este de 30 de ani.

Conform studiului de fundamentare, perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 luni.

Finanțarea obiectivului de investiție se va face în proporție de maxim 25% de către Partenerul public și restul de minim 75% de către Partenerul privat.

Autoritatea contractantă precizează faptul că ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani (2016, 2017, 2018), a fost de minim 300 milioane de euro fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 iulie 2019.

 

 

 

Citiți și:

Blocuri cu 10 si 20 etaje, in pregatire, in Capitala

Ansamblu de vile, in apropierea Bucurestiului

Viitoare parcari supraetajate

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus