Oferte locuri de munca top

Autostrada Targu Mures – Targu Neamt: exproprieri de 3 mil euro

Urmează să fie expropriate toate imobilele proprietate privată de pe coridorul Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț, secțiunea III: Leghin – Târgu Neamț, potrivit unui proiect de act normativ al Guvernului.

Pentru executarea lucrărilor este necesară ocuparea unei suprafețe de teren de circa 268 hectare aferentă unui număr de 1.528 de terenuri private.

Acestea sunt situate în localitățile Vânătorii Neamț, Târgu Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni din județul Neamț si a localității Moțca din județul Iași. Despăgubirile au valoarea totală de aproape 3 milioane euro

De asemenea, pentru realizarea lucrării este necesară ocuparea unei suprafețe de circa 10 hectare din proprietatea publică a statului și circa 46 de hectare din proprietatea publică a localităților menționate.

Parte din Autostrada Unirii, Autostrada Tâgu Mureș – Târgu Neamț cuprinde trei secțiuni, respectiv:

*secţiunea I: Târgu Mureş-Miercurea Nirajului, km 0 + 000-km 22 + 000 şi legătura la Autostrada A3 (2,4 km)

*secțiunea II: Miercurea Nirajului – Leghin

*secțiunea III: Leghin – Târgu Neamț, km 181+195 (89+000) – km 211+107 (118+912), județele Neamț și Iași.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL este câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii III a autostrăzii Târgu Mureș -Târgu Neamț, cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA).

Contractul a fost semnat pe 20 septembrie anul acesta.

Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanțate prin PNRR) în termen de doi ani și jumătate, din care jumătate de an proiectare și doi ani ada de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni (Leghin-Târgu Neamț) care face parte din A 8 (Târgu Mureș-Târgu Neamț-Iași-Ungheni).

 

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus