Oferte locuri de munca top

Autostrada Targu Mures – Campia Turzii primeste 264 mil euro

A fost aprobată finanțarea secțiunii de autostradă Târgu Mureş – Câmpia Turzii

Finanţarea este de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia secțiunii de autostradă ce leagă localitățile Târgu Mureş, Ogra și Câmpia Turzii, din România, a anunțat Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională. comisar european.

Proiectul urmează să fie finalizat până în luna octombrie 2019.

Proiectul are în vedere construcţia unei porțiuni de 51,8 km de autostradă, cu două benzi pe sens de circulație, între oraşele sus-amintite, precum şi a unei secțiuni de 4,7 km în apropierea oraşului Târgu Mureş. Secțiunea de autostradă va face parte din coridorul 9 – Rin-Dunăre, ce leagă Strasbourg de Constanța în cadrul rețelei de transport pan-european.

„Acest proiect de mare importanţă, situat pe un coridor european strategic, va contribui la crearea unei reţele de transport mai rapide şi mai sigure în România. De asemenea, va face regiunea mai atractivă atât pentru investitori, cât și pentru turism şi va înlesni dezvoltarea economică, permițând locuitorilor să reducă timpul necesar deplasării între Tîrgu Mureș și Câmpia Turzii la mai puțin de oră”, a declarat Corina Crețu.

România beneficiază de o alocare de peste 22 miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014–2020. Proiectele de infrastructură mare din domeniul transportului urmează să beneficieze de 5.1 miliarde de euro.

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus