Oferte locuri de munca top

Autostrada Sibiu-Pitesti, Tigveni – Curtea de Arges: exproprieri suplimentare

Exproprieri suplimentare necesare pentru execuția lucrărilor pe secțiunea Tigveni – Curtea de Argeș, parte din Autostrada Sibiu – Piteşti, vor fi aprobate astăzi de Guvern.

Sunt vizate 364 de imobile, proprietate privată, în suprafață totală de peste jumătate de milion de metri pătrați, reprezentând teren cu sau fără investiții. (lista lor este postată la finalul știrii)

Sumele individuale estimate de către expropriator vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

În ianuarie 2023 a fost aprobat , Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire pentru Lotul 1 cuprins între km 81 +900 – km 91 + 761, aferent Secțiunii 4 din cadrul Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Modificările care au condus la suplimentarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național au fost aprobate de către C.T.E. – C.N.A.I.R. – S.A. la faza Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de Construire.

Aceasta este o fază premergătoare a Proiectului Tehnic de Execuție și constituie parte integrantă a acestuia.

Peste 40 mil euro pentru o varianta ocolitoare

În cadrul Proiectului Tehnic de Execuție, proiectantul va dezvolta practic soluțiile tehnice aprobate la faza Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire.

De asemenea, pentru realizarea lucrării de utilitate publică este necesară inclusiv ocuparea unei suprafețe de 14.353 mp aparținând proprietății publice a statului, precum și a unei suprafețe de 61.802 mp aparținând proprietății publice a unităților administrativ-teritoriale Tigveni și Curtea de Argeș din județul Argeș.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus