Oferte locuri de munca top

Autostrada Sibiu – Pitesti: exproprieri suplimentare pentru Sibiu-Boita

Au fost aprobate exproprieri suplimentare pentru realizarea secțiunii 1 Sibiu – Boița, ce face parte din Autostrada Sibiu – Pitești. (lista atasata)

Mai mult de 200 de imobile vor mai fi expropriate pe raza localităților Șelimbăr, Tălmaciu și Boița din județul Sibiu, potrivit unei hotărâri de Guvern.

În luna septembrie a acestui an a fost avizat de către CNAIR proiectul tehnic de execuție pentru realizarea lucrărilor aferente Secțiunii 1 din cadrul Autostrăzii Sibiu – Pitești, iar Lotul 1, cuprins între km 0 + 000 – km 13 + 170, a fost revizuit.

Astfel, exproprierile sumplimentare sunt necesare întrucât va fi realizată o serie de lucrări hidro, prin care se are în vedere modificarea scurgerii apelor pluviale din zonă ca urmare a nefuncționării corespunzătoare a bazinelor de retenție.

Totodată, este necesară realizarea unor lucrări impuse prin Auditul de Siguranță Rutieră faza PTE pentru zona de siguranță, dar și pentru asigurarea împotriva alunecărilor de pământ vegetal.

Aproape 23 milioane euro, pentru un nou proiect rutier

Suprafața aferentă terenurilor expropriate suplimentar este de 19.259 mp.

Despăgubirile ajung la o valoare de 2.767 mii lei. Suma va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus