Oferte locuri de munca top

Autostrada Sibiu-Pitesti: 955 de muncitori pe tronsonul Curtea de Arges – Pitesti

Lucrările pe șantierul secțiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești, parte a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești continuă, pe șantier fiind mobilizați 995 de muncitori și 455 de utilaje

În prezent sunt în execuție lucrări de drum, lucrări la poduri și pasaje, lucrări de consolidări, la podețe, precum și lucrări ITS, iluminat și relocări utilități.

Stadiul actual al proiectului a ajuns la 33%, potrivit reprezentanților CNAIR.

Acest tronson de autostradă are lungimea de 30,35 km și este realizat de antreprenorul italian Webuild SPA.

Contractul are valoarea de 1,71 miliarde de lei fără TVA și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Durata contractului este de 60 de luni (12 luni proiectare, 48 de luni execuție).

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 25 septembrie 2021, termenul de deschidere fiind anul 2025.

Proiectul prevede și realizarea a 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, precum și două spații de servicii, câte unul pe fiecare sens.

Vor mai fi făcute două parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului, dar și două centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Lucrari rutiere de peste 10 mil euro vor fi atribuite

Cei peste 122 de kilometru ai Autostrăzii Sibiu – Piteşti sunt împărţiți în cinci secțiuni loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti. Până acum a fost inaugurată secțiunea 1 Sibiu – Boița.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus