Oferte locuri de munca top

Autostrada Sibiu – Pitesti: 1.040 de lucratori pe santierul Curtea de Arges – Pitesti

Ritmul lucrărilor pe șantierului secțiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești a Autostrăzii Sibiu – Pitești este unul bun, proiectul fiind chiar în avans față de grafic.

Dacă se menține acest ritm, lucrările ar putea fi finalizate la sfârșitul acestui an, consideră Irinel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerului Transporturilor.

Antreprenorul italian WeBuild a mobilizat pe întreg șantierul drumului de 30 de km aproximativ 1.040 de persoane.

În prezent este în curs de finalizare stratul de formă, fiind executați un total de 44.500 mc. Au început lucrările de execuție a fundațiilor necesare stâlpilor de iluminat.

Se lucrează la fundațiile culeelor aferente podului peste canal din zona râului Argeș de la km 111+362.

Continuă aprovizionarea și montarea tablierelor metalice aferente podului de la km 92+814, unde au fost aprovizionate 4428 tone și s-au montat deja 2.723 tone.

Se execută lucrări de montare a predalelor aferente pasajului peste DN7C (km 104+865).

De asemenea, sunt în curs de montare lisele prefabricate la viaductul pentru evitarea zonei de siguranță a căii ferate și zonei digului lacului Budeasa (km 115+240).

Nodul rutier Curtea de Argeș

Aici continuă lucrările de umpluturi și terasamente în zona bretelelor de acces ale nodului rutier. Sunt în curs de finalizare podețele casetate amplasate pe Breteaua 1.

Un tronson de DJ va fi modernizat cu peste 7 mil euro

Nodul rutier Băiculești

S-a finalizat asfaltarea stratului de bază pe Breteaua 2 și au început lucrările de așternere a stratului de bază pe Breteaua 1. Se așterne stratul de bază pe bretelele 3 și 4.

Nodul rutier Bascov

Se execută lucrări de umpluturi cu pământ între zidurile de sprijin și se lucrează la fundațiile culeelor necesare extinderii podului existent peste canal în zona DN7, strada Serelor.

Secțiunea 5 prevede cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.

Autostrada Sibiu – Pitești A1 este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022.

Autostrada Sibiu – Pitești va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus