Oferte locuri de munca top

Autostrada Sibiu – Fagaras: constructori turci, desemnati pentru doua tronsoane

Pentru atribuirea contractelor de proiectare și execuție a tronsoanelor 4 și 3 au fost desemnate câștigătoare ofertele constructorilor turci.

Cel mai recent a fost anunțat câștigătorul tronsonului 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) în lungime de aproximativ 17,61 km.

Acesta este constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. cu oferta de

1,77 miliarde de lei, fără TVA, nivel sub valoarea minimă estimată a contractului.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și, respectiv, după soluționarea acestora.

Totodată, pentru tronsonul 4 Sâmbăta de Sus – municipiul Făgăraș a fost desemnată asocierea Makyol (lider) – Yapi. Dar atribuirea contractului este întârziată de o contestație făcută de firma de construcții cu capital austriac Strabag.

Pe traseul tronsonului 3 vor fi construite 27 de structuri de artă, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.

Tronsonul 1 este între Boița (Autostrada Sibiu – Pitesti) și Avrig-Mârșa și are peste 14,25 km. Ofertele urmau să fie evaluate până la jumătatea acestei luni.

Tronsonul 2 este de la Avrig-Mârșa la Arpașu de Jos și are circa 10 km. Ofertele depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor au ca termen de evaluare data de 10 iulie a.c.

După semnarea contractelor se va trece la elaborarea proiectelor, perioadă de circa un an, și apoi execuția lucrărilor, a căror finalizare este estimată pentru anul 2028.

Valoarea estimată totală a celor patru tronsoane de la Sibiu la Făgăraș depășește 1,5 miliarde de euro.

Cel mai scump tronson este Boița – Avrig-Mârșa de peste 35 milioane de euro per kilometru.

 

Autostrada Brasov – Sibiu: primii contractanti vor fi alesi anul acesta

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus