Solplanet x AeroFix

Autostrada Ploiesti – Buzau, lotul Mizil – Pietroasele: antreprenorul taraganeaza lucrarile

Dacă la începutul lui martie progresul lucrărilor pe lotul 2 Mizil – Pietroasele din Autostrada Ploiești – Buzău era de 12,5%, la finalul lunii a ajuns la circa 13 -14%, după cum au declarat oficialii ce au inspectat șantierul.

Acesta este stadiul la peste 7 luni de la începerea lucrărilor de construcție a acestui sector de autostradă.

”Asocierea de constructori româno-bulgari a întâmpinat o serie de probleme, însă mă aștept, ca în perioada imediat următoare, acestea să fie soluționate, iar ritmul lucrărilor – finanțate prin PNRR – să crească”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Contractul de execuție a fost semnat cu asocierea Coni SRL – Trace Group Hold PLC în iunie 2022 și are prevăzută o durată de execuție puțin peste 1 an și jumătate.

Lucrările au demarat în vara anului trecut (12 august).

Valoarea contractului este de circa 1,25 miliarde lei fără TVA, finanțare fiind prin PNRR

”Antreprenorul trebuie să crească ritmul de lucru din șantier pentru a recupera întârzierile față de graficul de lucrări. Contractual, constructorul trebuie să finalizeze construcția celor 28,35 km peste aproximativ 13 luni”, a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

La vară progresul ar trebui să fie de 40 – 50% ca să se încadreze în termenul contractat.

Revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2023

Șantierul Lotului 2 a fost întârziat de vreo 7 situri arheologice. Debutul lucrărilor a mers bine, dar apoi, din cauza iernii, ritmul nu a mai fost atât de susținut.

Și pe lotul 1 Dumbrava – Mizil se fac descărcări arheologice pentru alte 7 situri, iar stadiul este la 10%.

Lotul 3 Pietroasele – Buzău este necontractat. O clarificare pe care a cerut-o CNAIR ofertanților a fost contestată, iar situația a dus la tergiversare în a încheia acest contract.

”Anul acesta sper să semnăm și contractele pentru Pașcani – Suceava”, a mai declarat ministrul Sorin Grindeanu.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus