Oferte locuri de munca top

Autostrada Ploiesti-Buzau, Lot 1: constructorii italieni presati sa se incadreze in grafic

Constructorii italieni ai lotului 1 al Autostrăzii Moldova sunt presați de oficiali să se încadreze în graficul de lucru stabilit.

Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) și Mizil (DJ 100C) și are o lungime de 21 km.

Asocierea condusă de Impresa Pizzarotti & C. Spa a primit ordinul de începere a execuției lucrărilor pe 22 august anul trecut. Iar la începutul lunii august anul acesta stadiul fizic al lucrărilor era de 20%.

Acum au fost montate primele grinzi de beton, după cum a anunțat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

El a solicitat antreprenorilor ”să crească mobilizarea în șantier, întrucât este foarte important ca și acest lot să fie dat în trafic în cursul anului viitor”.

Oficialul de la Transporturi a vizitat km 0 unde va fi localizat noul nod rutier între A3 București-Ploiești și Autostrada A7, cel mai complex nod rutier din acest prim lot, de altfel.

În prezent constructorii execută lucrările de umpluturi cu pământ la bretelele Nodului rutier de la Dumbrava; montează oțel-beton la radiere și lucrează la elevațiile culeelor.

De asemenea, lucrează la sistemul ITS, stadiul acestora fiind de 65%. Execută lucrări de relocare a rețelelor de utilități publice, fiind finalizată relocarea conductelor de apă.

În cadrul acestui proiect este prevăzută construirea a 15 poduri și pasaje; două noduri rutiere; un centru de întreținere și monitorizare și amenajarea de perdele forestiere (48.7 ha).

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Valoarea contractului este de 1,46 miliarde lei, fără TVA, finanțarea fiind din PNRR.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus