Oferte locuri de munca top

Autostrada Nordului a devenit lege

Proiectul pentru realizarea Autostrăzii Nordului a fost aprobat prin legea promulgată de către președintele Klaus Iohannis, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Mai exact, Autostrada Nordului va începe de la Vama Oar, având apoi traseul Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava.

Această inițiativă a fost motivată și de faptul că Master Planul General de Transport al României prevede pentru municipiul Bistrița realizarea unui drum expres de abia în perioada 2027 – 2030, care ar lega județul Bistrița-Năsăud de Dej.

Totodată, CNAIR a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute firmele care vor elabora Studiul de Fezabilitate pentru drumul de mare viteză Bia Mare – Suceava.

Contractul în cauză este împărțit în trei loturi, după cum urmează:

* Lotul 1: Baia Mare – Bistrița, câștigat de Asocierea Search Corporation – Egis International SAS – Egis Romania SA – SC Formin SA, cu preţul de 15.206.688 lei fără TVA.

* Lotul 2: Bistrița – Vatra Dornei, câștigat de societatea Explan SRL, cu preţul de 15.793.026 lei fără TVA.

* Lotul 3: Vatra Dornei – Suceava, câștigat de Asocierea Best Consulting & Design SRL – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, cu preţul de 14.475.000 lei fără TVA.

Pentru fiecare dintre cele trei loturi, durata contractului este de 18 luni de la data de începere a contractului.

După această perioadă va fi lansată licitația pentru proiectare și execuție, după cum a anunțat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Finanțarea  va fi realizată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene.

Termenul de execuție a obiectivului de investiții „Autostrada Nordului” este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus