Oferte locuri de munca top

Autostrada Nadaselu – Poarta Salajului: UMB are ritm bun de lucru

Constructorul român UMB are o foarte bună mobilizare în șantier pe toți cei 42,3 km ai secțiunilor Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania, finanțate prin PNRR.

Lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, au apreciat oficialii de la Transporturi care au inspectat astăzi șantierele.

Stadiul fizic al lucrărilor pe cele două loturi de la Nădășelu la Zimbor a ajuns la aproximativ 59%, iar al celor de pe secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului este de 29,2%.

Pe șantier au fost probleme cauzate de fenomene naturale (alunecări de teren), motiv pentru care, în 3 august, CNAIR a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului secțiunii Nădășelu – Mihăiești.

”Dacă nu interveneau problemele cu alunecările de la Nădășelu și cele de la TopaMică, care necesită construirea a două viaducte în lungime de 1,2 și 2 km, sunt sigur ca în 2024 se putea deschide circulația pe toți cei 42,3 km de la Nădășelu la Poarta Sălajului”, spune Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Și a adăugat: ”Sper ca licitația pe care am lansat-o la începutul acestei luni să aibă un câștigător cât mai repede posibil, astfel încât să fie finalizat și sectorul de autostradă Nădășelu – Mihăiești într-o perioadă de timp rezonabilă.”

Cei 12,24 km de la Zimbor la Poarta Sălajului pot fi deschiși circulației în 2024 dacă antreprenorul își menține ritmul de lucru și condițiile atmosferice vor permite desfășurarea lucrărilor conform calendarului.

Noi unitati locative, construite cu peste 7 mil euro

* Subsectiunea 3A2 Nadaselu – Mihaiesti Km 8+700 – 25+500 și 3B1, Mihaiesti – Zimbor Km 0+000 – 13+260

Antreprenor: asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL –  Electromontaj SA

Valoarea contract 1.625.946.894 lei. fără TVA

*Sectiunea 3B, Subsectiunea 3B2: Zimbor – Poarta Salajului

Antreprenor: asocierea  SA&PE Construct SRL –  Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRLl

Valoarea contractului: 836.898.636 lei fără TVA

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus