Oferte locuri de munca top

Autostrada Moscova-Sankt Petersburg e realizată în PPP

PL_A2_Poznan_KomornikiAsocierea Vinci Concessions şi VTB Group a anunţat finalizarea construcţiei pentru tronsoanele 7 şi 8 din Autostrada Moscova-Sankt Petersburg.

Compania Two Capitals Highway LLC la care Vinci are o participaţie de 40% a semnat, în noiembrie anul trecut, un contract de parteneriat public-privat cu guvernul rus.

Contractul cu o durată de 27 de ani ( 3 ani de construcţie şi 24 de ani de administrare) va acoperi finanţarea, proiectarea, construcţia, operarea şi întreţinerea a 138 de km de autostradă care porneşte de la centura Sankt Petersburg.

Investiţia în timpul construcţiei se ridică la 1,6 miliarde de euro iar 75% din finanţare provine din surse guvernamentale. Lucrările în valoare de 1,1 miliarde euro vor fi derulate de Consorţiul ICA, o asociere între compania turcă ICTAS şi cea italiană Astaldi.

Finanţarea din surse private ajunge la aproape 400 de milioane de euro. Compania de concesiuni a strâns întreaga sumă printr-un împrumut de la VTB Bank.  Compania va primi banii din taxele de drum în timpul fazei de administrare.

Asocierea căreia i-a fost concesionată lucrarea se va ocupa de întreţinerea noii autostrăzi. Concesionarul va răspunde de lucrările majore de întreţinere şi reparaţii, potrivit unui comunicat al grupului de construcţii Vinci.

Sus