Oferte locuri de munca top

Autostrada Lugoj-Deva: vesti bune despre Lotul 2

Ca să circulăm numai pe autostradă de la Sibiu la Nădlac mai trebuie finalizat lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva (secțiunile E și D).

Vestea bună este că acolo se execută deja unele lucrări. Săptămâna aceasta urmează să fie terminate geo-forajele pentru Lotul 2, după cum anunță Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Forajele au început pe 5 martie a.c. și vor fi finalizate mai devreme cu două luni față de termenul acordat, de 4 luni .

Antreprenor este asocierea româno-bosniacă Spedition Umb – Tehnostrade – SA & PE Construct – Euro-Asfalt.

Contractul de proiectare și execuție lucrări pentru Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D a fost semnat în octombrie anul trecut și prevede 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuția lucrărilor.

Pe lotul cu o lungime de aproximativ 10 km, trebuie realizate 109 foraje cu o lungime totală de 3.423 metri liniari.

La ora actuală stadiul forajelor este de 95% !

Au fost executate foraje pentru terasamente, structuri, tuneluri, foraje cu adâncimi cuprinse între 6 și 65 de metri.

Pentru colectarea celor mai relevante date din teren au fost folosite foreze și utilaje pentru transportul echipamentelor dotate cu șenile și utilaje grele pentru crearea drumurilor de acces și a platformelor de lucru.

35 km de drum judean vor fi modernizati

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv două tuneluri (cu galerie dublă) în lungime totală de 2,13 km), în zona Margina – Holdea.

Contractul este finanțat prin PNRR și ca urmare trebuie finalizat până în 2026. Valoarea sa este de 1,83 de miliarde de lei (fără TVA).

După finalizarea lucrărilor se va putea circula doar pe autoastrada (A1), de la Sibiu la Nădlac.

A1 face parte din coridorul 4 paneuropean, care tranzitează teritoriul României de la est la vest, pe relația Constanța-Nădlac.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus