Oferte locuri de munca top

Autostrada Comarnic – Braşov încă nu are finanţare

autostradaLucrările la Autostrada Comarnic – Brașov vor începe în acest an, a declarat Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ieri la la Cluj.

”Negociem cu Banca Europeană de Investiţii, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu bugetul statului, cu tehnicieni care au diverse variante de soluţionare. Ce pot să spun este că în acest an această autostradă va începe. Suntem în negocieri strategice, adică o facem din fonduri europene sau ca şi concesiune”, a declarat Ioan Rus.

Tot ieri, ministrul Transporturilor a vorbit şi despre întârzierea lucrărilor la tronsonul Pitești-Sibiu. El a dat vina pe contestații legate de licitațiile publice. “A câştigat cineva licitaţia pentru studiul de fezabilitate, s-a contestat, acum se analizează contestaţia. Ne ucide birocraţia asta cu contestaţiile. Ne încurcă şi legislaţia privind achiziţiile publice”, a afirmat Rus.

La începutul anului trecut CNADNR a semnat un acord cu consorţiul Vinci – Strabag – Aktor pentru concesiunea proiectării, construcţiei, finanţării, operării şi întreţinerii celor 53 de km ai tronsonului Comarnic-Braşov.

Investiţia necesară se ridică la 1,8 miliarde de euro. Dobânzile aferente finanţării urcă suma finală la 8,45 miliarde de euro.

Sus