Oferte locuri de munca top

Autostrada Chetani – Campia Turzii, relicitata

Cei aproape 16 km de autostradă dintre Chețani și Câmpia Turzii urmează să fie realizați în cadrul contractului scos la licitație astăzi, cu întârziere de circa trei luni față de calendarul afișat în primăvară de CNAIR.

Acest tronson, relicitat, reprezintă Lotul 3 din Secțiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea.

Contractul este pentru proiectare și execuție și are valoarea estimată între 383.438.056 și 450.754.066 lei (pentru 15,7 km). Finanțarea va fi din fonduri ale Uniunii Europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM

Data limită până la care pot fi depuse oferte este 15 septembrie 2021. Durata contractului este de 81 de luni (aproape 7 ani), incluzând perioada de garanție.

Acest contract a fost licitat și atribuit în anul 2015. Lucrările au început în 2016 și ar fi trebuit să fie finalizate într-un an. Dar în 2021 ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul Straco a intrat în insolvență.

”După un «progres» de numai 1% în 5 luni, Compania de drumuri a ajuns la soluția pe care a încercat să o evite până acum, dar care devenea singura opțiune fezabilă pentru avansarea lucrărilor – a reziliat contractul, cu intenția de a relicita urgent proiectul”, a spus ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

În primăvara acestui an, instanța a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Luna aceasta, situația s-a deblocat, odată cu admiterea cererii creditorilor de declarare a falimentului antreprenorului care și-a pierdut capacitatea de folosință. Astfel, CNAIR a putut să notifice încetarea de drept a contractului și să organizeze cât mai rapid noua licitație.

Documentația de licitație menționează că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obținerea finanțării lucrărilor. CNAIR estimează că va obține finanțarea necesară semnării contractului în semestrul al II-lea al anului 2021.

De asemenea, încheierea contractului este condiționată de câștigarea în mod definitiv de către CNAIR SA a litigiului referitor la rezilierea contractului inițial, respectiv de menținerea de către instanță prin hotărâre definitivă a deciziei Autorității Contractante de reziliere a contractului inițial.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus