Oferte locuri de munca top

Autostrada Centura Bucuresti: In ce stadiu este executia celor 100 km in judetul Bucurestiului

Cu toate că lucrările pe lotul 2 al sectorului Sud al Autostrăzii de Centură București vor fi finalizate în luna decembrie, totuși nu se va putea circula pe acest lot.

Asta deoarece este important ca și cei 7 km din lotul 1 să fie finalizați tot în acest an.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 2 Vidra – Bragadiru este de 96,25%, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Pe loturile 1 și 2 lucrează antreprenorul turc Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS.

Aceste două loturi vor asigura o legătură rutieră la profil de autostrada între DN6 – DN5 – DN4 în proximitatea Capitalei.

Sectorul Sud

Autostrada de Centură a Capitalei A0 are circa 100 de kilometri, iar secțiunea de sud are 52km, împărțiți în trei loturi, de la intersecția cu Autostrada Soarelui A2 și până la A1 spre Pitești.

Lotul 1 Glina și Vidra: 80%

Lucrările de construire a celor 16,9 km dintre Glina și Vidra, aferenți Lotului 1, sunt la un stadiu de aproximativ 80%.

Constructorul turc Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS și-a asumat deschiderea circulației, până la final de an, pe 7 km: din DN4, în zona localității Oltenița, până la granița lotului 2 (km 69), astfel încât să existe descărcare pentru a se circula și pe toți cei 16,3 km ai Lotului 2, Vidra – Bragadiru.

Lotul 2 lotul 2 Vidra – Bragadiru stadiul lucrărilor este de 96,25%,

Lotul 3 Bragadiru – Joița: 55%

Pe lotul 3 Bragadiru – Joița (17,96 km), constructorul grec înregistrează în continuare întârzieri față de graficul asumat.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a atras atenția antreprenorului grec să găsească urgent resursele necesare finalizării lucrărilor și să respecte prevederile contractuale: darea în trafic în cursul anului 2024.

Antreprenor este asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – Euro Construct Trading 98 SRL.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Sectorul Nord

Lotul 1 DJ601 – DN1 (Corbeanca) are 17,5 km și este în proiectare.

Antreprenor este asocierea Impresa Pizzaroti & C Spa Italia SPA – Retter Projectmanagement, contractul fiind semnat în luna septembrie a acestui an.

Contractul prevede un an pentru proiectare și 22 de luni pentru construire.

Lotul 2 DN1 (Corbeanca) – DN2 (Afumați) (19 km) este cel mai avansat, urmând să fie terminat luna aceasta.

Antreprenor este asocierea SA & PE Construct SRL (lider de asociere) – Spedition UMB – Tehnostrade SRL.

Pe lotul 3 DN2 (Afumați) – DN3 (Cernica), care are 8,5 km, antreprenor este China Civil Engineering Construction Corporation LTD.

Antreprenorul a fost ales în luna noiembrie a anului trecut, iar contractul a fost semnat în martie 2023. În prezent, contractul este în etapa de proiectare.

Stadiul lucrărilor pe lotul 4 DN3 (Cernica) – A2 era de 13,93% la începutul lunii octombrie.

Drumul are 4,47 km și trece pe un viaduct râul Colentina. Lucrările sunt executate de asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Termenul de execuție este de 18 luni, finalizarea sa ar putea avea loc anul viitor, dar deschiderea circulației este complet dependentă de Lotul 3.

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus