Oferte locuri de munca top

Autostrada Buzau-Focsani: indicatori tehnico-economici avizati

Au fost avizați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții Autostrada Buzău-Focșani.

Proiectul care a primit avizul din partea Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR are o valoare totală de circa 1,21 miliarde euro fără TVA.

Traseul autostrăzii va traversa teritoriile administrative ale județelor Buzău și Vrancea. Finanțarea pentru execuția lucrărilor la Autostrada Buzău – Focșani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei variante de ocolire pentru Municipiul Focșani, în zona de Est, între DN 2 si DN 2D.

Stabilirea traseului și a soluțiilor tehnice din Studiul de Fezabilitate s-au fundamentat pe un Studiu geotehnic, în cadrul căruia au fost realizate 767 de foraje geotehnice cu adâncimi cuprinse între 6 m și 35 m, însumând un total de 9717 metri liniari de foraj.

Tot în cadrul Studiului geotehnic au fost realizate 89 de profile geofizice de tipul tomografiilor geoelectrice și 120 profile geofizice de tip seismic (MASW).

Soluțiile tehnice propuse prin Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Buzău – Focșani înglobează toate elementele necesare pentru execuția unei autostrăzi la cel mai înalt standard de calitate, în raport cu cele mai noi cerințe în domeniu, potrivit CNAIR.

Indicatori tehnico-economici Autostrada Buzău – Focșani sunt:

* Lungime: 82.44 km;

* Poduri/Pasaje/Viaducte: 41;

* Noduri rutiere: 6 (cu o lungime a bretelelor de aproximativ 38 km);

* Sisteme I.T.S;

* Drumuri de întreținere stg./dr. (pe toată lungimea autostrăzii, cu o lățime de 3.5 m);

* Parcări/parcări securizate: 2;

– Acestea vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilități.

– Au fost prevăzute spații comerciale disponibile pentru concesionare: magazin, restaurant, benzinărie, service auto, hotel.

* Parcări de scurtă durată:

– 2 Parcări Tip S1;

– 2 parcări Tip S3;

* Centru de Întreținere și coordonare: 2.

În cadrul Studiului de fezabilitate au fost cuprinse echipamentele și utilajele necesare pentru dotarea Centrelor de Intreținere și Coordonare dar și sumele necesare pentru achiziționarea lor.

Stații de încărcare pentru autoturisme electrice: 22.

Perdele forestiere cu rol antiînzăpezire: 205 ha

Valoarea totală a investiției este de 6.118.056.302 lei, fără TVA.

Din această sumă, valoarea lucrărilor de construcție și montaj reprezintă 5.263.440.711 lei, fără TVA.

În perioada următoare, indicatorii tehnico-economici ai Autostrăzii Buzău – Focșani vor parcurge circuitul legal de avizare.

Acesta presupune avizarea în Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, avizarea în Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe și aprobarea prin Hotarâre de Guvern.

Proiectantul, Consitrans SRL a finalizat și Proiectul Tehnic care urmează să fie analizat și avizat, astfel încât procedura de achiziție publică pentru realizarea lucrărilor să poată fi lansată până la sfârșitul anului 2021.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus