Oferte locuri de munca top

Autostrada Bucuresti A0: Vor incepe lucrarile pe Dragomiresti – Corbeanca

Săptămâna aceasta va fi depusă documentația tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire necesară începerii execuției lucrărilor pe lotul Dragomirești (A1) – Corbeanca (DN1), din Autostrada A0 București.

Documentația va fi depusă înainte de termenul prevăzut în graficul contractual, potrivit secretarului de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Antreprenor este asocierea Impresa Pizzaroti & C SPA Italia SPA – Retter Projectmanagement.

Deși pe șantierul lotul 1 Nord al Autostrăzii București A0 s-au descoperit opt situri arheologice în plus față de cele patru prevăzute de Studiul de Fezabiliate, acestea nu vor impacta negativ, din punct de vedere al termenului de execuție, graficul lucrărilor rămând neschimbat, a explicat Irinel Scrioșteanu.

În prezent, pe șantierul acestui lot continuă lucrările de cercetare arheologică, acestea desfășurându-se în paralel cu etapa de proiectare.

Activitatea de cercetare arheologică se desfășoară pentru primele două situri din zonele Bâcu (Giurgiu) și Zurbaua (Ilfov), cu 7 arheologi, 6 utilaje, 8 camioane și 60 muncitori, iar în perioada următoare este prevăzută începerea activității si pe siturile nr. 3 și 4 din Buftea (Ilfov).

Pe situl 1 (Bâcu) a fost descoperită o locuire din perioada secolelor VI-VII p. Chr., iar pe situl 2 (Zurbaua) au fost descoperite vestigii din Neolitic, Epoca Bronzului, Hallstatt, La Tene, secolele VI-VII p. Chr.

Au fost executate lucrările de deminare a terenului pe întregul traseu, cu excepția celor două zone de pădure, între km 7+000 – km 9+000 și km 13+400 – km 14+400, unde este nevoie de emiterea avizelor necesare pentru scoaterea din fondul forestier.

Acord-cadru rutier, estimat la 179 mil euro, ofertat de multi constructori

Contractul prevede executarea și a două pasaje supraterane:

* Pasaj peste CF101 București – Pitești DN7, cu o lungime de 733 m;

* Pasaj peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea, cu o lungime de 650 m.

Valoarea contractului este de 815,07 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene nerambursabile.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 22 luni.

Lotul 1 Nord al Autostrăzii Bucureștiului se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca și are lungimea de 17,5 km.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus