Oferte locuri de munca top

Autostrada Brasov – Bacau are nevoie de SF   

Autostrada Brașov – Bacău se află într-un stadiu incipient, fiind necesar să fie finalizat studiul de fezabilitate. De astăzi a început derularea procedurii de achiziție publică lansată de CNAIR pentru atribuirea acestui contract.

Proiectanții pot depune oferte până pe 11 mai a.c. Acestea vor fi evaluate până pe 7 august, după care urmează perioada de deliberări.

10 ani până să circulăm pe autostrada Brașov – Bacău

Câștigătorul contractului pentru finalizarea SF-ului va avea la dispoziție 2 ani ca să finalizeze documentația necesară lansării licitației pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor de construire a acestui sector de autostradă.

Durata contractului este însă de peste 10 ani pentru că acesta mai prevede și 3 ani pentru monitorizarea geotehnică în perioada dintre finalizarea SF-ului și emiterea ordinului de începere a contractului pentru proiectare și execuție.

Apoi încă 5 ani monitorizarea geotehnică pentru proiectare în timpul execuției și asistență tehnică pe durata etapei de proiectare și execuție.

Valoarea estimată a contractului pentru SF este de 77,19 milioane de lei (fără TVA) și  poate fi majorată până la 91,21 milioane de lei (fără TVA) pe perioada derulării contractului, în funcție de eventualele modificări de soluție tehnică.

Valoarea este aproape dublă față de cea din licitația anterioară, anulată la începutul anului.

Autostrada Brașov – Bacău va avea lungime de 164 km.

Modernizare drum judetean, lucrari de peste 9 mil euro

Traseul autostrăzii Brașov – Bacău va completa nordul rutier care este propus în cadrul obiectivului de investiții Autostrada Brașov – Făgăraș la intersecția dintre cele două autostrăzi, urmând să asigure restul relațiilor necesare pentru funcționarea integrală.

Sursa de finanțare pentru proiectul ”Autostrada Brașov – Bacău” este Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus